NyelvCsúcsminőségű műszeres felszereltség

TUDJON MEG TÖBBET

Szerződés valamennyi biztosítóval

TUDJON MEG TÖBBET

Csináltassa meg a megálmodott plasztikai korrekciókat kedvezményes áron!

TUDJON MEG TÖBBET

Facelift, botox, zsírleszívás

Arcplasztika (Face lifting), botox, zsírleszívás

Arcplasztika – a felesleges arcbőr eltávolítása plasztikai sebészeti úton

Az emberi test legszembetűnőbb eleme az arc. A bőr rugalmasságát, szilárdságát és jó megjelenését a kollagén- és elasztinrostok biztosítják, amelyek a bőrben viszonylag szilárd és rugalmas hálózatot alkotnak. A bőr öregedése, a bőr károsodása és egyéb behatások következtében az ilyen anyagok mennyisége a bőrben fokozatosan csökken, aminek következtében ráncok, redők, valamint hegek alakulnak ki. A sebészeti „megfiatalítás” kivédi az évek behatásait, korrigálja a megereszkedett bőrszerkezetet, és megakadályozza az újabb finom és közepes ráncok kialakulását. A műtét során a nyakon és az arcon eltávolítjuk a bőrfelesleget, és így néhány ránc kisimul.

Műtéti előkészületek:

Valamennyi műtéttel kapcsolatos kérdésükre személyes konzultáció során válaszolunk, amely megelőzi az elhatározást, hogy rászánják-e magukat a műtétre, és ha igen, akkor milyen mértékben. A műtét nem igényel különösebb előkészületeket. A műtét napján az ügyfél megmossa az arcát szappannal és vízzel, eltávolítja a sminkjét, és a műtétet megelőző estén megmossa a haját. A fokozott vérzés veszélye miatt a műtétet megelőző 3 hétben nem ajánljuk az acetilszalicilsavat tartalmazó orvosságok (pl. acetilszalicilsav, aszpirin, anopyrin) fogyasztását. A műtét napján a páciens 6 órával a műtét előtt nem ehet és nem ihat.

Eljárás:

A műtétet általában helyi érzéstelenítéssel végezzük, amelyet analgoszedációval is ki lehet egészíteni. A páciens kérésére a műtét teljes altatásban is végezhető (ebben az esetben szükséges a műtét előtti kivizsgálás). A beavatkozás 3 órát vesz igénybe. A sebészeti beavatkozást standard módon a halánték hajas részén kezdjük, folytatjuk a fül előtt a fülcimpa alatti részen és a fül körül. A vágás a fejbőr hajas részének alsó harmadában végződik. Ezt követően a választott technika alapján a bőrt és a bőr alatti részt leválasztjuk a izomrétegről és a kötőszöveti rétegről, amelyet ezt követően vagy ugyancsak megnyitjuk, megnyújtjuk, redukáljuk és összevarjuk, vagy öltésekkel megerősítjük. A felesleges bőrt a kívánt mértékben eltávolítjuk. A sebet összevarjuk és a műtétet drén behelyezésével fejezzük be, az esetleges vérzés elvezetése érdekében. A fejet és az arc környező részét elasztikus kötéssel bekötözzük.

Műtét utáni teendők:

Alapos megfigyelést követően a páciens 24 órán belül elhagyhatja az egészségügyi intézményt. Az otthoni lábadozás megkezdése előtt a pácienst tájékozatják az egészségügyi állapotáról, és a kezelő orvossal egyeztetik az átkötés időpontját (általában a műtétet követő 2. napon). Az elasztikus kötszert levesszük, és ha drén lett behelyezve, akkor azt a második napon eltávolítjuk. Azt követően a paciensnél elasztikus csuklyát használunk, amelyet két heten keresztül visel napi 24 órában a műtét alatt megereszkedett szövetek megtámogatására és formálására, a kívánt műtét utáni hatás elésére érdekében. Ez alatt az időszak alatt felléphetnek duzzanatok, és a vérömlenyek miatt bőr elszíneződhet, amely a 7–10. naptól kezd eltűnni. Az első vizsgálaton (általában a műtétet követő 8–10. napon) eltávolítjuk a varratokat, és ellenőrizzük a műtéti sebet. A páciens a műtétet követően nem dohányozhat, és túl füstös helyiségben sem tartózkodhat. A dohányzás jelentősen bonyolíthatja a műtét utáni állapotot. A seb zavartalan gyógyulása érdekében ajánlott néhány napon keresztül a nagyob erőfeszítések ill. házimunkák elkerülése. A műtétet követő néhány hónapon keresztül a napozás korlátozását is ajánljuk.

Komplikációk:

Mint valamennyi műtét, a felesleges arcbőr plasztikai sebész általi eltávolítása is magával von bizonyos kockázatot. Az általános műtéti komplikációkon (fertőzés, vérzés, hipertrófiás vagy keloid hegek kialakulása) felül fontos megemlíteni a kifejezetten ezzel a műtéttel kapcsolatos komplikációkat. Leggyakrabban idegsérülés lép fel, amely az arcizmokat vagy azok érzékenységét érintik, ez általában ideiglenes vagy ritka esetekben maradandó is lehet.

Botox

A ráncok terén újdonság a botulin-toxin használata. A botulin-toxin, más néven botox, tiszta természetes fehérje, amely ellazítja a ráncok kialakulásáért felelős mimikai izmokat. Könnyed és friss hatást kölcsönöz az arcnak, amely fontos a természetes és fiatalos kinézethez. Vékony tűkkel kevés botoxot fecskendezünk a pontosan meghatározott arcizomba, amely néhány nap alatt ellazul. A mimikai izom ellazulása a nem kívánt, zavaró ráncok elsimulásához, és gyakran teljes eltűnéséhez vezet. A vékony tűk használatánál a fájdalom minimális, és a kliensek kiválóan viselik.

Hatástartam

Az egész beavatkozás néhány percig tart (kb. 15 percig). A hatás 3–5 nap után jelentkezik és néhány hónapig kitart (átlagosan 4–5 hónapig). Ez után az időszak után a mimikai izom újra mozgásképes, és a ránc újra megjelenik, igaz kisebb mértékben. Lényeges, hogy az izom mozgásképtelenné tételének időszakában a bőr ezen a területen regenerálódik, a kliens megválik a rossz szokásától (pl. homlokráncolás, szemöldök felhúzás), ezért javulnak ill. kisebbednek az eredeti ráncok.

A botox előnyei

  • kisimítja a ráncokat,
  • fiatalos kinézetet biztosít,
  • nem sebészeti beavatkozás, nincs korlátozás a műtétet követően,
  • a beavatkozást követően látható eredmény már 3–5 napon belül,
  • nem alakul ki munkaképtelenség a beavatkozás után.

Liposzukció – zsírleszívás

Megfelelő életvitel, étkezés és testmozgás mellett képesek vagyunk súlycsökkentésre, a teljes zsírmennyiség csökkentésére és az izmok erősítésére. Ennek ellenére lokalizált területeken továbbra is megmaradnak a zsírpárnák, amelyek ellenállnak az ilyen intézkedéseknek. Az ultrahangos liposzukció az invazív zsírleszívás legkíméletesebb formája, amely a legújabb ultrahangos technológián alapul, biztonságos, kíméletes és tökéletes az alakformálásra. A hagyományos liposzukcióval szemben szelektíven hat, csak a nem kívánt zsírsejtekre, miközben az idegvégződések és az erek sértetlenek maradnak. Az ultrahangos liposzukció ideális megoldás mindenki számára, aki gyorsan, kíméletesen és maximális hatással kíván megszabadulni a felesleges zsírtól.

Műtéti előkészületek:

A műtét nem igényel különösebb előkészületeket. A műtétet helyi érzéstelenítéssel vagy teljes altatásban végezzük; a teljes altatást megelőzően műtét előtti vizsgálaton kell résztvenni. A műtétet megelőzi a zsírleszívás területeinek kimérése és felrajzolása. A fokozott vérzés veszélye végett a műtétet megelőző 3 hétben nem ajánljuk az acetilszalicilsavat (pl. acetilszalicilsavat, aszpirint, anopyrint) tartalmazó orvosságok fogyasztását. A műtét napján a páciens 6 órával a műtét előtt nem ehet és nem ihat.

Eljárás:

A sebész minimális vágást ejtve behatol a bőr alatti szövetbe, és egy vékony kanüllel, ultrahang hatására a kezelt területen a zsírt emulziós állapotúvá változtatja. Az ultrahang kizárólag a zsírsejtekre hat, ezért a környező szöveteket nem károsítja. Ezután a sebész zsírleszívó kanül segítségével a meglazult zsírsejteket leszívja. Tekintettel arra, hogy sértetlen zsírsejteket szívnak le, a vérveszteség minimális. A műtétet követően az apró kanüllel ejtett sebeket kezeljük, és a páciens a kezelt területen specális kompressziós ruhát visel. A beavatkozás óriási előnye, hogy a bőr megfeszül az érintett területen, mert a kollagénrostok nem károsulnak.

Műtét utáni teendők:

Alapos megfigyelést követően a páciens 12 órán belül a műtét után elhagyhatja az egészségügyi intézményt. Az otthoni lábadozás megkezdése előtt a pácienst tájékozatják az egészségügyi állapotáról, és a sebésszel egyeztetik, hogy mikor lesz a következő orvosi vizsgálat (általában a műtétet követő napon). Közvetlenül a beavatkozás után, a hazatérést követően ajánlott ágyban maradni, majd néhány óra múlva rövidebb sétát tenni. A műtétet követő napon szokásos napi tevékenységek végzése lehetséges, mint a séta, az autóvezetés stb. A liposzukciót követő 3–4. napon a szervezetet újra korlátozás nélkül lehet terhelni a hagyományos napi tevékenységekkel. Nagyobb fizikai megterhelésre a műtétet követően kb. 1 hónappal kerülhet sor.

A kompressziós ruhát legkevesebb 2–4 héten keresztül napi 24 órán keresztül ajánlott viselni, a kezelőorvos utasításai szerint.

Kb. 14 nappal a műtétet követően megkeményednek azok a helyek, ahonnan a zsírszöveteket elszívtuk, és kemény „görcsök”, egyenlőtlenségek alakulhatnak ki, amelyek 2–3 hónapon keresztül is jelen vannak. Ezeken a területeken, ahonnan a zsírszöveteket elszívtuk, kötőszövet alakul ki, amely néhány hónap után felszívódik. Ebben a szakaszban az adott területre naponta 20 percig tartó langyos borogatást ajánlunk, és néhány hónapon keresztül a bőrt a megkeményedett bőralatti szövetekkel naponta 6-szor 10 percen át megfelelően erős nyomással masszírozzuk.

Komplikációk:

Mint minden műtét, az ultrahangos liposzukció is bizonyos kockázatokkal jár. A műtét után megjelenhetnek bőregyenetlenségek, duzzanatok, amelyek a legtöbb esetben idővel felszívódnak, főként a rendszeres masszázsnak köszönhetően. Fertőzéses komplikációk ritkán jelentkeznek a liposzukció után. Amennyiben kialakulnak, antibiotikumos kezelés és helyenként drénezés ill. punkció is szükséges lehet. A fokozott érzékenység vagy csökkent érzékenység a zsírelszívás által kezelt területen akár hetekig is fennállhat, idővel azonban teljesen eltűnik.